مرکز صادرات نمک صورتی و آبی ایران
مرکز صادرات نمک صورتی و آبی ایران، قیمت هر کیلو نمک آبی، تولید کننده عمده نمک صورتی، صادرات نمک صورتی به ترکیه، هند، عراق و امارات، تولید و بسته بندی نمک صورتی ماهانه ۲ هزار تن.
فرق بین نمک صورتی و آبی چیست؟
نمک به عنوان یکی از اصلی ترین طعم دهنده های غذایی به شمار می رود. اما شاید جالب باشد بدانید که نمک، انواع مختلفی دارد. نمک ها انواع مختلفی دارند که کمتر کسی با آنها آشنایی دارد. با شنیدن نام نمک، اغلب به یاد ماده ای سفید رنگ و شور مزه می افتید. اما باید بدانید که مرغوب ترین نوع نمک جهان، نمک صورتی و آبی است که علاوه بر ظاهری متفاوت، خواص بسیار زیادی دارد. همانطور که از نام این نمک ها مشخص است، مهم ترین تفاوت آنها در رنگشان می باشد. این نوع نمک ها به دلیل نایاب بودن و معادن استخراج محدود در دنیا، محبوبیت زیادی دارند.
نمک صورتی نام دیگر نمک هیمالیاست. البته این نامگذاری به این علت است که بخش عمده معادن این گونه نمک، در جنوب هيماليا قرار دارد. نمک صورتی در ایران نیز استخراج می گردد. در ترکیبات اصلی این دو نمک، آهن، کلسیم، پتاسیم و منیزیم وجود دارد اما درصد این املاح در هر یک از نمک ها متفاوت است. پتاسیم موجود در نمک آبی، بیشتر از نمک صورتی است و دلیل رنگ آبی این نمک نیز همین امر می باشد. اما رنگ صورتی نمک هیمالیا، به دلیل وجود مقدار زیاد آهن آن می باشد. هر دو این نمک ها برای سلامت بدن مفید بوده و باعث پیشگیری از بیماری های زیادی می شوند.
مرکز صادرات نمک صورتی و آبی ایران
ایران به عنوان یکی از مهم ترین صادرکنندگان نمک آبی در جهان، این محصول را به کشورهای زیادی صادر می نماید. نمک صورتی نیز به صورت عمده از معادن ایران استخراج شده و به جای جای جهان صادر می شود. اما بزرگترین مراکز صادرات نمک آبی و صورتی ایران در جهان، کشورهای اروپایی نظیر آلمان، اسپانیا، ایتالیا محسوب می گردند.
کشورهایی نظیر ترکیه، گرجستان، ارمنستان و کشورهای حوزه خلیج فارس نیز به تازگی خواستار واردات نمک آبی ایرانی می باشند. نمک آبی ایران به دلیل کیفیت بسیار بالا و درصد املاح معدنی زیاد، هر روزه بیش از پیش در میان کشورهای مختلف شناخته می شود و این فرصتی خوب برای برندسازی این محصول به شمار می رود.
خواص نمک صورتی و آبی
همانطور که می دانید، نمک های یددار موجود در بازار از فرآوری سنگ نمک های معمولی تهیه می گردند که در مراحل مختلف از ارزش غذایی آن بشدت کاسته می شود. اما نمک آبی و صورتی پر خاصیت ترین نمک های جهان به شمار می روند. نمک آبی به دلیل منیزیم موجود در خود، باعث تقویت عضلات می گردد. پتاسیم و آهن موجود در نمک آبی نیز از ابتلا به بیماری های قلبی و فشار خون جلوگیری می نماید. بنابراین اگر درگیر انقباضات عضلانی هستید، استفاده از نمک آبی را به شما پیشنهاد می دهیم.
این نمک همچنین با بهبود گردش خون و هموگلوبین سازی، اکسیژن رسانی به بافت های بدن را تسهیل می نماید. اغلب سرآشپزهای معروف دنیا، از این نمک برای طعم دهی غذاهای دریایی استفاده می نمایند. مصرف بیش از اندازه آب در روزهای گرم سال، تعادل الکترولیت ها را در بدن بهم می ریزد. استفاده از نمک آبی به همراه آب می تواند به حفظ این تعادل کمک نماید.
نمک صورتی به نسبت نمک آبی، از فراوانی بیشتری برخوردار است. استفاده روزانه از نمک صورتی می تواند سبب از بین رفتن تنش ها و اضطراب های زندگی روزمره شود. این نمک به دلیل املاح موجود در خود، به کنترل قند خون کمک زیادی می کند. بنابراین بیماران مبتلا به دیابت می توانند این نمک را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
نمک صورتی همچنین باعث پاکسازی دستگاه گوارش و تقویت آن می گردد. هضم بهتر غذا از دیگر فواید استفاده از نمک صورتی است. در نتیجه افرادی که دچار رفلاکس معده هستند، می توانند از این ماده استفاده نمایند. نمک صورتی یک آنتی باکتریال قوی است، از این رو می توان از آن به عنوان یک ضد تعریق طبیعی نام برد. بر اساس آخرین تحقیقات صورت گرفته، استفاده از لامپ نمک صورتی تاثیر زیادی در پاکسازی هوای اطراف و کاهش علائم سینوزیت داشته است.
خواص نمک آبی برای پوست
نمک آبی نیز همانند نمک دریا برای پوست و زیبایی آن بسیار مفید است. وجود املاح معدنی مختلف در نمک آبی، پاکسازی و جوانسازی پوست را به راحتی امکان پذیر می سازد. این نوع نمک می تواند سلول های مرده پوست را از بین برده و امکان جوانسازی را برای پوست مهیا سازد. در پوست خشک، نمک آبی آبرسانی را به راحتی امکان پذیر می سازد. از این رو می توان پوستی شاداب را تجربه کرد.
در مورد پوست چرب نیز، این محصول می تواند چربی پوست را کنترل نموده و مانع از بروز جوش و التهاب گردد. نمک آبی یک ضد التهاب سنتی محسوب می گردد. خاصیت ضد باکتریایی نمک آبی نیز از پوست در برابر عفونت مراقبت می نماید. برای استفاده از نمک آبی به عنوان اسکراب، بهتر است که نمک را با آب یا روغن گیاهی ترکیب کرده و سپس بر روی پوست قرار داد. توجه داشته باشید که مدت زمان ماساژ پوست با اسکراب نمک آبی، نباید بیش از زمان مجاز باشد.
معدن نمک آبی کجاست؟
نمک آبی یکی از اصیل ترین نمک های ایرانی است که در شرایط خاصی تشکیل می گردد. فشار و دما دو عامل ایجاد نمک آبی به صورت رگه ای در بین سنگ های معمولی می باشد. اما مرکز استخراج این نوع نمک در ایران، دو شهر سمنان و گرمسار است. سنگ نمک استخراج شده از معادن گرمسار، بهترین نمک آبی جهان محسوب می گردد. میزان بسیار کم ناخالصی و مقدار خلوص املاح معدنی این نمک در گرمسار سبب شده تا نمک آبی ایرانی، شهرت دو چندانی در جهان یابد.
نحوه استخراج سنگ نمک صورتی
مهم ترین معادن سنگ نمک صورتی در جهان، در پنجاب پاکستان قرار دارند. اما تعداد معدودی معدن نمک صورتی در شهرستان گرمسار استان سمنان نیز وجود دارند. برای استخراج نمک هیمالیا، ابتدا باید بخشی از معدن را حفاری نمود. معدنچیان پس از رسیدن به مکان مورد نظر، به وسیله تبر، باروت، مته و… سنگ های نمک را از دیواره های معدن جدا می نمایند. سپس با وسایل مختلف نظیر کامیون، سنگ ها به کارخانه تولید نمک منتقل می گردد. در کارخانه، سنگ های نمک صورتی بر اساس اندازه تقسیم بندی می گردند. جالب است که بدانید بخش زیادی از نمک های داخل معادن قابل استخراج نیست،چرا که در صورت جدا سازی این قسمت ها، دیواره های نگهدارنده سقف معدن فرو ریخته و معدن تخریب می گردد. بنابراین بخش زیادی از سنگ نمک صورتی به صورت دست نخورده برای تداوم استخراج از معدن باقی می ماند.
کارخانه تولید نمک صورتی
کارخانه سنگ نمک صورتی پس از استخراج نمک، آنها را دسته بندی می کند. این کارخانه گاه سنگ های بزرگ را به دانه های کوچک تبدیل می کند تا برای آشپزی و مصرف روزانه مناسب گردد. همچنین گاه قطعات بزرگ نمک صورتی را به وسایل زینتی نظیر چراغ خواب مبدل می سازد. بنابراین کارخانه های تولید نمک صورتی در واقع به تغییر ابعاد نمک و جداسازی ناخالصی های آن می پردازد و در ساختار شیمیایی آن تغییری ایجاد نمی کند.
آیا نمک صورتی و آبی مضر است؟
درست است که هر یک از نمک های آبی و صورتی، فواید و خواص درمانی زیادی دارد اما مصرف بیش از اندازه آن می تواند مضر باشد. این نمک ها ید زیادی ندارند، بنابراین استفاده مکرر از آنها می تواند منجر به بیماری گواتر شود. همچنین استفاده بیش از اندازه از سدیم موجود در نمک آبی و صورتی، سبب بروز مشکل در عملکرد کلیه ها و امکان ایجاد نارسایی کلیه خواهد شد. همچنين برخی از ناخالصی های موجود در نمک های صورتی و آبی، باید در مقادیر اندک مصرف شوند، در غیر این صورت باعث آسیب به بدن می گردند. همچنین مقدار سدیم موجود در نمک صورتی و آبی می تواند سبب دفع کلسیم از بدن گردد که در دراز مدت ممکن است پوکی استخوان را ایجاد نماید. بنابراین استفاده به اندازه از این نمک ها در کنار مکمل ید، می تواند نتیجه بهتری در سلامت جسمانی افراد داشته باشد.
قیمت عمده نمک آبی و صورتی
اغلب تولیدکنندگان نمک صورتی و آبی در ایران، محصولات خود را به صورت عمده عرضه می نمایند و کمتر به فروش جزئی می پردازند. قیمت عمده نمک صورتی در ایران به ازای هر کیلومتفاوت است که دلایلی از قبیل کیفیت سنگ نمک مورد استفاده، نحوه جداسازی سنگ نمک پس از کوبش، نوع بسته بندی و میزان سفارش بر قیمت گذاری تاثیر مستقیم دارد.
در ادامه جدول قیمت عمده نمک صورتی را بر اساس وزن های مختلف مشاهده می نمایید. برای ثبت سفارش عمده با کارشناسان مجموعه تماس بگیرید.
قیمت نمک صورتی عمده | |
میزان سفارش | قیمت هر کیلو به تومان |
۵۰۰ کیلو | ۲۷۰۰۰ |
۱ تن | ۲۳۰۰۰ |
۲ تن | ۱۳۰۰۰ |
۵ تن | ۹۸۹۰ |
۱۵ تن | ۷۸۰۰ |
قیمت نمک آبی دونه شکری | |
میزان سفارش | قیمت هر کیلو به تومان |
۱۰ کیلو | ۶۵۰۰۰۰ |
۵۰ کیلو | ۵۵۰۰۰۰ |
۱۰۰ کیلو | ۵۱۰۰۰۰ |
۱۰۰۰ کیلو | ۴۷۰۰۰۰ |
کلام پایانی
نمک های رنگی بر خلاف نمک سفید، دارای املاح معدنی بیشتری می باشند. این میزان از املاح معدنی می تواند از بسیاری از بیماری ها پیشگیری نماید. این امر سبب گشته تا قیمت نمک آبی و صورتی به نسبت نمک سفید، از ميزان بیشتری برخوردار باشد. اما رعایت تعادل در مصرف نمک ها، شرط تداوم سلامتی است. آهن و پتاسیم موجود در نمک های رنگی، سبب تقویت عضلات و استخوان ها می شوند.
یکی از نکات مثبت در رابطه با این نمک ها، منابع سرشار آن در ایران می باشد. بسیاری از مناطق استان سمنان از جمله گرمسار مملو از معادن نمک آبی و صورتی می باشند. اما بسته بندی های مناسبی برای فروش جزئی وجود ندارد. این امر سبب شده تا برند نمک رنگی ایران، در دنیا شناخته شده نباشد. بخش زیادی از صادرات نمک صورتی و آبی ایران به کشورهای اروپایی و آسیایی، به صورت عمده انجام می گیرد که سود ناخالص زیادی به همراه ندارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.