آشنایی با انواع روش های نمک درمانی

نمک درمانی

آشنایی با انواع روش های نمک درمانی، کلینیک نمک درمانی، اتاق نمک درمانی، ساخت دیوار نمک در منزل، تولید کننده آجر نمک درمانی، تولید کننده نمک مخصوص کف، چسب اتاق نمک.

نمک درمانی یا هالوتراپی از جمله درمان‌های طبیعی و قوی در محیطی کنترل شده به شمار آمده که بر اساس آن فرد در هوای دارای ذرات ریز نمک به تنفس می پردازد. در حال حاضر هالوتراپی از شیوه‌های درمانی رو به رشد و رایج محسوب می‌شود. با کمک این شیوه درمانی می‌توان اغلب بیماری‌های تنفسی از جمله آلرژی، برونشیت مزمن و آسم را تا حد زیادی درمان کرد. هالوتراپی همچنین به کاهش علائم ناشی از سیگار کشیدن مانند خس خس سینه، تنگی نفس و سرفه کمک می‌کند. قدمت هالوتراپی به دوران قرون وسطی برمی‌گردد ولی محققان به تازگی درباره مزایای بالقوه این روش مطالعات خود را آغاز کرده‌اند. در این مقاله قصد داریم به معرفی روش‌های مختلف نمک درمانی پرداخته و اطلاعات بیشتری را در خصوص این شیوه درمانی خدمت شما ارائه دهیم.

آشنایی با انواع روش های نمک درمانی

بر اساس نحوه بهره‌گیری از نمک، در نمک درمانی از دو روش مرطوب و خشک استفاده می‌شود. قرار گرفتن در غار نمک به صورت دست سازه، در محیطی مرطوب را می‌توان روش درمانی خشک عنوان کرد. به طور کلی هر دو روش خشک و مرطوب نقش مهمی در افزایش سلامتی افراد مانند جوانسازی سلول‌ها، کاهش التهاب و کاهش پیری زودرس دارند. در ادامه به معرفی بیشتر هر یک از این روش‌ها می‌پردازیم.

نمک درمانی به شیوه خشک

طبق روش خشک، نمک درمانی در غار نمک انجام گرفته و پوست با آئروسل نمکی در تماس قرار خواهد گرفت که این امر بیشترین تاثیرات مثبت را بر افزایش سلامتی افراد دارد. هالوتراپی خشک به ایجاد شرایطی کمک می‌کند که از جنبه‌های مختلفی مفید است. ذرات نمک یا آئروسل نمکی که به اندازه میکرون بوده، ضد قارچ و ضد باکتری هستند که با توجه به این امر خاصیت ضد التهاب و ضد عفونی کننده دارند. ذرات فوق دارای چگالی بیشتری بوده و توانایی جذب از طریق پوست را دارند تا بدین وسیله از راه ریه‌ها به بدن وارد شوند. هالوتراپی خشک ضمن بهبود علائم مشکلات تنفسی به احیا و جوانسازی پوست نیز بسیار کمک می‌کند. بر اساس این روش درمانی اغلب بیماری‌های تنفسی مزمن مانند برونشیت، آسم، فیبروز کیستیک و آمفیزم تحت بیشترین تاثیرات مثبت قرار گرفته چرا که نفوذ ذرات نمک به اندام‌ها و بدن بیشتر است.

نمک درمانی

نمک درمانی به روش مرطوب (تر)

نمک درمانی به روش مرطوب با بهره‌گیری از ترکیب آب و نمک انجام می‌گیرد. از جمله مزیت‌های این روش، انجام آسان توسط هر فردی در خانه است. بخار نمک، نمک‌های ویژه حمام و دستگاه‌های ویژه استفاده از محلول نمک از راه بینی تقریباً ارزان بوده و افراد می‌توانند آنها را به راحتی تهیه کرده و جهت هالوتراپی مرطوب در منزل استفاده نمایند. برخی از روش‌های هالوتراپی تر عبارتند از:

  • نوشیدن آب نمک
  • غرغره کردن آب نمک
  • بهره‌گیری از محلول نمکی تبخیر شده یا اسپری نمک بینی که توسط دم به ریه‌ها وارد می‌شود.
  • دوش آب نمک
  • استراحت در وان محلول نمک که محلولی از نمک های درمانی خاص و معجزه آسا هستند.
  • استفاده از تانک‌های شناور آب نمک

به طور کلی محلول نمکی و اسپری آن از طریق بینی به کاهش التهاب، ضدعفونی و از بین رفتن تجمع مخاط در حفره‌های سینوس کمک موثری کرده و موجب تسکین برخی مشکلات تنفسی مانند علائم آنفولانزا، سرماخوردگی و آلرژی‌ها می‌شود.

مواد معدنی بسیار کمیابی که در نمک‌های ویژه شستشوی بدن قرار دارند جهت سلامتی افراد ضروری هستند. مواد معدنی از جمله پتاسیم و منیزیم موجود در نمک‌های درمانی می‌توانند از راه حمام آب گرم به جریان خون وارد شده و از این طریق سموم بدن را نابود سازند. علاوه بر این نمک‌های درمانی در تسکین دردهای عضلانی نیز بسیار موثر هستند. خاصیت‌های فراوان نمک از جمله خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی آن موجب شده تا نمک درمانی تاثیرات به سزایی در درمان آلژری‌ها و بیماری‌های تنفسی داشته باشد.

هالوتراپی به روش مرطوب بسیار آسان بوده و کلیه افراد می‌توانند آن را در خانه به راحتی انجام دهند. ضمن اینکه نمک‌های ویژه حمام، تجهیزات استعمال محلول نمک و بخار نمک تقریباً ارزان بوده و امکان تهیه آنها به راحتی وجود دارد.

نمک درمانی

دوش نمک برای پاکسازی

دوش نمک برای پاکسازی چاکراها بسیار موثر بوده و توصیه می‌شود. برای انجام این روش کافی است یک و نیم لیتر آب را با مقداری نمک ترکیب نمایید. بعد از اینکه بدن را در حمام شستشو داده، می‌توانید کلیه اعضای بدن به جز سر و چشم را با استفاده از نمک در جهت خلاف عقربه‌های ساعت ماساژ دهید. توجه داشته باشید چنانچه بدن خشک است ابتدا آن را با مقدار کمی آب مرطوب نمایید.

پس از اینکه بدن توسط نمک آغشته گردید ۵ دقیقه صبر کرده و سپس همان ظرف آب نمک را به آهستگی روی سر ریخته و توسط دستتان، محلول را برخلاف عقربه‌های ساعت بر روی فرق سر خود بکشید. در هنگام انجام این اعمال چشم‌هایتان بسته باشد تا آب نمک داخل آن نرود. پس از مدت زمان ۱۰ دقیقه می‌توانید در انتها بدن را با استفاده از شامپو و آب شستشو دهید. دوش نمک به منظور دفع انرژی‌های منفی کاربرد داشته و می‌توانید آن را طی یک یا دوبار در هفته انجام دهید.

نمک درمانی

گذاشتن پا زیر نمک

یکی از کارهایی که به تسکین گرفتگی‌های عضلانی، بهبود گردش خون و کاهش التهاب کمک می‌کند گذاشتن پا زیر نمک است. نمک‌های درمانی اصل ترکیبی از منیزیم و سولفات بوده و می‌توانند دردهای مفصلی و تورم ناشی از آنها را کاهش دهند. بدین ترتیب زمانی که منیزیم نمک توسط بدن جذب می‌شود یون‌های کاهنده درد ترشح شده و درد را به میزان موثری کاهش می‌دهند. این امر در نهایت به بهبود عملکرد عضلات و آرامش اعصاب کمک می‌کند. همچنین سولفات موجود در نمک باعث دفع سموم از بدن خواهد شد. افرادی که از بوی بد پای خود رنج می‌برند نیز می‌توانند پاهای خود را در محلول نمک قرار داده و این مشکل را حل کنند. علاوه بر این محلول فوق به رشد مناسب ناخن‌ها و نابودی عفونت قارچی کمک می‌کند. بعد از استفاده از محلول نمک درمانی اصل پوست شما شاداب شده و احساس بهتری خواهید داشت.

نمک درمانی

طرز استفاده از نمک برای بدن

نحوه استفاده از نمک برای بدن به سه طریق حمام، زیبایی و درمانی است که باعث ایجاد شرایط مطلوبی برای فرد می‌شود. در ادامه به توضیح هر یک از روش‌های فوق می‌پردازیم:

حمام نمک

حمام گرفتن رایج‌ترین موارد استفاده از نمک برای بدن است که به آرامش فرد کمک می‌کند.

برای این منظور دو فنجان نمک را داخل وان حمام اضافه نمایید. شما می‌توانید در وان حاوی آب نمک به مدت ۱۵ دقیقه قرار بگیرید. نمک موجود در آب نقش ضدعفونی کننده و گندزدا را دارد ضمن اینکه تاثیرات مطلوبی بر روی بدن شما خواهد داشت.

استفاده از نمک به منظور زیبایی

نمک بدن یا نمک حمام برای زیبایی پوست و مو نیز کاربرد دارد. این محصولات می‌توان را به عنوان یک لایه بردار مناسب استفاده کرد، تنها بایستی مقداری از آن را مرطوب کرده و با استفاده از دست روی پوست خود بمالید و آن را ماساژ دهید. نمک به عنوان یک ماده معدنی مفید برای شستشوی صورت بسیار مناسب است چرا که باعث پاکسازی منافذ پوست می‌شود. برای این امر می‌توانید مقداری نمک به اندازه یک قاشق چای‌خوری را با کرم ترکیب کرده و سپس بر روی صورت خود استفاده کرده و ماساژ دهید. همچنین می‌توانید با اضافه کردن نمک به شامپو حجم موهایتان را افزایش دهید. علاوه بر این نمک از خاصیت نرم کنندگی بالایی برای موها برخوردار است. زمانی که از شامپوی حاوی نمک استفاده کردید بهتر است ۲۰ دقیقه صبر نمایید تا از تاثیرات مطلوب آن بر روی موهایتان بهره‌مند شوید.

نمک درمانی

استفاده از نمک به منظور درمان

نمک ماده‌ای بسیار موثر است که با خیساندن و قرار دادن آن بر موضع درد می‌توان به کاهش دردهای جزئی کمک کرد. نمک درمانی ضمن تسکین عضلات خسته به کاهش التهاب و تورم کمک شایانی می‌کند.

کیسه نمک درمانی

کیسه نمک درمانی از جمله روش‌های موثر برای تسکین درد به شمار می‌آید. برای به کارگیری این روش می‌توانید از کیسه یا جوراب نخی سفید رنگی استفاده کنید. البته باید توجه داشته باشید که جنس کیسه از پلاستیک نباشد. در مرحله بعد داخل جوراب یا کیسه را از نمک‌های درمانی اصل پر کرده و آن را ببندید. کیسه نمک را در مایکروفر یا روی ماهیتابه گرم کرده و به مدت بیست دقیقه آن را بر روی کمر بگذارید. چنانچه نمک مورد استفاده اصل باشد بعد از یک بار استفاده خواهید دید که چه تاثیرات شگفت انگیزی بر روی کاهش دردهای عضلانی بدن دارد.

اتاق نمک

اتاق نمک بهترین راهکار برای تنفس عمیق و راحت است. اتاق‌های نمک درست مانند استراحت در ساحل تاثیرات مطلوبی را بر روی بدن گذاشته و باعث می‌شوند تا فرد از تنفس راحت و عمیقی برخوردار شود. در دنیا و کشورمان معادن نمک بسیاری وجود دارد که افراد نمی‌توانند راحت به آنها مراجعه کرده و به طور مرتب در جریان هوای شور قرار بگیرند. همچنین قرارگیری در ساحل نیز برای همگان به طور همیشگی میسر نبوده، بنابراین نمک درمانی و ایجاد اتاق نمک می‌تواند بهترین و در دسترس‌ترین راه برای بهره‌ مند شدن از خواص این محصول باشد. زمانی که هالوتراپی خشک آغاز گردید و به یک فرایند عادی در زندگی مردم تبدیل شد این تفکر به وجود آمد که چگونه می‌توان محیطی همانند معادن و ساحل ایجاد کرد که همواره در دسترس مشتریان و بیماران قرار گیرد.

بعد از این زمان بود که غارها و اتاق‌های نمک در بخش‌های مختلف اروپا تشکیل شده و سپس به آمریکای شمالی، استرالیا و انگلستان نیز منتقل گردید. اتاق یا غار نمک در واقع نوعی فضای بسته با میزان غلظت نمک مناسب و همچنین تهویه کنترل شده است. افرادی که در این فضا حضور دارند می‌توانند در معرض ذرات ریز نمکی که به وسیله دستگاه هالوژنراتور در هوا پخش می‌شود قرار گرفته و تنفس کنند. ذرات نمک به قدری کوچک هستند که امکان راهیابی آن به ریه‌های افراد وجود داشته و از این طریق باعث تنفس بهتر و عمیق‌تر شوند.

نمک درمانی

معرفی انواع اتاق نمک

در حال حاضر اتاق های نمک به روش‌های مختلفی ایجاد می‌شوند که افراد می‌توانند با حضور در آنجا لحظاتی آرامش بخش را تجربه نمایند. در ادامه با انواع اتاق نمک که به منظور نمک درمانی کاربرد دارند آشنا خواهید شد.

اتاق نمک کلینیکال یا پودری

برای ایجاد دیوارهای اتاق نمک کلینیکال یا پودری از چسب نمک و پودر نمک مخصوص استفاده می‌گردد. از این اتاق می‌توان در مکان‌های مختلفی بهره‌مند شد اما کلینیک‌های زیبایی و کلینیک‌های درمانی بهترین گزینه برای ایجاد این اتاق به شمار می‌آیند.

غار نمک

غار نمک نیز به دو صورت صخره‌ای و پودری ایجاد می‌گردد. اغلب در مراکز گردشگری و هتل‌ها از غار نمک استفاده می‌شود. این مکان نقش موثری در بهبود بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی، برونشیت، آسم و ناراحتی‌های پوستی دارد.

نمک درمانی

اتاق نمک آجری

اتاق نمک آجری شکل جدیدتری از غار نمک است که به صورت مدرن ایجاد می‌شود. از این اتاق می‌توان در سالن‌ و کلینیک‌های زیبایی، مراکز ورزشی، سالن ماساژ، سالن اسپا، سالن یوگا و همچنین مراکز درمانی بهره برد. ضخامت، ابعاد و رنگ آجر نمک با توجه به سفارش کارفرما و مشتری تعیین شده و قابل انتخاب است.

تجهیزات لازم برای اتاق نمک

تجهیزاتی که برای اتاق نمک به کار برده می‌شود با توجه به نوع کاربری آن متفاوت است. چنانچه بخواهید اتاق نمک شما شکل تجاری داشته باشد به امکانات متفاوتی نیاز خواهید داشت. علاوه بر این بایستی به دکوراسیون و چینش لوازم نیز توجه داشته باشید. همچنین اگر قصد ایجاد اتاق نمک به منظور نمک درمانی داشته باشید می‌توانید از بین روش‌های نمک خشک و نمک مرطوب یکی را انتخاب نمایید. در هر صورت هالوژنراتور یکی از تجهیزات ضروری برای اتاق نمک به شمار می‌آید. دستگاه فوق به پخش ذرات بسیار ریز نمک در فضا کمک می‌کند. به طور کلی تجهیزاتی که برای ایجاد اتاق نمک به آنها نیاز دارید عبارتند از:

  • آجر نمک
  • محیط مناسب
  • طراح متخصص
  • دستگاه هالوژنراتور
  • لوازم جانبی مانند صندلی، هواکش، چراغ و…

نمک درمانی

قیمت ساخت اتاق نمک

قیمت ساخت اتاق نمک نیز به موارد مختلفی بستگی دارد که عبارتند از:

  • نوع کاربری اتاق نمک
  • متراژ اتاق نمک
  • نحوه اجرای اتاق نمک
  • تجهیزات به کار گرفته در اتاق نمک
  • مصالح مورد کاربرد در اتاق نمک
  • دستمزد طراح متخصص
یادداشت

برای ساخت یک اتاق نمک با حداقل متراژ می بایست مبلغ ۵۰ میلیون تومان را در نظر داشته باشید برای اطلاعات بیشتر در این خصوص با کارشناسان ما تماس بگیرید

یادداشت

قبل از ساخت اتاق نمک حتما این فیلم ۳ دقیقه ای را ببینید تا از هزینه های نا خواسته جلوگیری کنید

نمک درمانی

با توجه به موارد فوق می‌توان هزینه ساخت اتاق نمک را به منظور نمک درمانی تا حدودی برآورد کرد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید