بازار خرید و فروش نمک صنعتی خوراکی
بازار خرید و فروش نمک صنعتی خوراکی، نمک صنعتی مش شکری، صدفی و پودری، نمک شیلاتی والس کاملا یک دست، نمک تبلور مجدد خوراکی مخصوص صادرات به عراق.
آشنایی با انواع نمک صنعتی
این نوع از نمک، از نظر نحوه خرید و فروش، در دو دسته متفاوت عرضه خواهد شود؛ نمک صنعتی دانهبندی شده و نمک صنعتی درهم. آنچنان که از عناوین آنها پیداست، در حالت دانهبندی شده، با استفاده از ابزار دقیقی، بر مبنای اندازه، دانهها از هم تفکیک میشوند اما در مدل درهم که مراحل فرآوری کوتاهتر است، شاهد چنین اتفاقی نیستیم. حاصل دانهبندی نمک ۴ گونه متفاوت است:
- نمک پودری
- نمک شکری
- نمک صدفی
- نمک شیلاتی
برای بدست آوردن هر یک از گونههای فوق، قطر معینی برای دانهها در نظر گرفته شده و بر همین اساس تفکیک میشوند. دقت داشته باشید که هر یک از انواع نمک صنعتی ، دارای قیمت معینی بوده و کاربرد متفاوتی دارند. این که شما کدام یک را خریداری کنید، بستگی به انتظار شما از عملکرد نمک دارد.
تفاوت نمک صنعتی و خوراکی
هر چند نمیتوان با قاعده مطلقی تعیین کرد که تفاوت نمک صنعتی و خوراکی چیست، اما در یک بیان کلی نمک خوراکی مراحل فرآوری بیشتری را پشت سر میگذارد. در بسیاری از کشورها، از جمله ایران، بسته به نوع رژیم غذایی و نیازهای غذایی کشور، در مراحل فرآوری ید به نمک خوراکی افزوده خواهد شد.
بازار صادرات نمک خوراکی
کشور آمریکا به عنوان پرچمدار عرصه واردات نمک در جهان، سالانه بیش از ۷۵۰ میلیون دلار واردات نمک داشته و با کشور دوم یعنی ژاپن، تفاوتی ۴۳۰ میلیون دلاری دارد. متأسفانه با توجه به محدودیتهای موجود در بازار جهانی، صادرات نمک به آمریکا در عمل برای ایرانیان ممکن نیست اما تولیدکنندگان ایرانی میتوانند به بازارهای اروپا و شرق آسیا نگاه ویژهای داشته باشند
پنج کشور برتر اروپا، بیش از ۷۲۰ میلیون دلار از هر دو نوع نمک صنعتی و خوراکی واردات داشته و از این حیث بازارهای ارزشمندی برای سرمایهگذاری هستند. سه کشور چین، کره و ژاپن نیز با واردات بیش از ۶۰۰ میلیون دلاری نمک در سال، بازارهای جذابی برای ایرانیان هستند.
کاربرد نمک صنعتی خوراکی در صنایع
سه مصرفکننده اصلی این نوع از نمک به ترتیب صنایع پتروشیمی، صنایع غذایی و داروسازی بوده و پس از این سایر صنایع سهم اندکی از حجم نمک تولید شده در این روش دارند.
عامه مردم چنین برداشتی دارند که نمک تنها یک محصول خوراکی است اما این ماده گرانبها و کارآمد در بسیاری از جنبههای صنعتی و تولیدی که به ذهن بسیاری از مخاطبان نمیرسد کاربرد دارد. صنایع تولید چرم و دباغی یکی از این صنایع وابسته به نمک هستند. این نوع از نمک که نمک دباغی نامیده میشود، در فرآیند تولید پوست و جداسازی آن از ضایعات استفاده میشود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.